Sökresultat för

Glad Midsommar, 2024

2 minuter i lästid
Jens Riboe
Jens Riboe
Senior/Expert Software Developer
Glad Midsommar, 2024

Vädret i juni så här långt har ju varit helt fantastiskt och vi håller tummarna för att det fortsätter på det viset, varvat med lite regn så att inte all växtlighet torkar ut, förvisso.

Under hela sommaren, med start direkt efter Midsommar och fram till sista augusti, så kan du uppdatera dina kunskaper bekvämt på kontoret eller hemifrån via en fjärrkurs. Vi använder det populära verktyget Zoom, vilket är enkelt att installera och hantera. Varje vecka under denna period kan du välja bland samtliga av våra kurser om programspråk och ramverk.

Vi lämnar 20% rabatt på priset för en fjärrkurs under denna period, dvs Midsommar till sista augusti.

Observera, att om ni är flera personer från samma företag som väljer att gå samma kurs, så tillämpar vi vår samfakturerings-rabatt på 25%, dessutom. Denna innebär att vi ger 25% rabatt för tillkommande deltagare från samma företag vid samma kurstillfälle och som kan faktureras tillsammans.

Vi önskar alla våra nuvarande och kommande kunder en riktigt glad Midsommar.


Till sist; Bilden ovan är AI-genererad via ChatGPT 4o. Versionsnumret står för version 4 och 'o' som i omni, vilket betyder allomfattande. Det innebär att denna version, utöver text och programkod, kan generera bilder, ljud, animeringar och 3D-modeller. Bilden ovan genererade jag med följande instruktion (a.k.a. prompt).

(JENS) Hej. Kan du generera en bild med ett typiskt midsommar motiv? Jag tänker mig att stilen bör påminna om Carl-Larson. Det bör finnas en midsommarstång, grönska och människor som är glada i motivet. Vänligen visa mig ett förslag.

(AI) Här är ett förslag på ett typiskt midsommarmotiv som påminner om Carl Larssons stil. Bilden visar en midsommarstång omgiven av glada människor som firar, med grönska och ett solbelyst landskap i bakgrunden. Hoppas detta passar vad du tänkte dig! (visar bilden ovan denna text)

(JENS) ja, den såg bra ut. vad är det för dimension på bilden i px och hur många MB är det?

(AI) Bildens dimensioner är 1792 x 1024 pixlar och filstorleken är ungefär 5.25 MB.

(JENS) kan du skala om bilden till att vara 1300px bred

(AI) Jag har skalat om bilden till att vara 1300 pixlar bred. De nya dimensionerna är 1300x742 pixlar och filstorleken är ungefär 2.76 MB. Du kan ladda ner den omgjorda bilden här. (följt av en länk)

Tänk på att varje genererad bild blir unik, så om du kopierar min första instruktion rakt av och kopierar in den till din egen ChatGPT, så kommer resultatet se annorlunda ut.

Sen var jag inte nöjd med midsommarstången och försökte förgäves få den att rita en mer klassisk variant. Det blev dessvärre bara tokigare. Även då jag försökte berätta hur man gör en midsommarstång steg för steg. Så, då fick det bli första utkastet.