Sökresultat för

bara en enkel bild

Tjenare, vi är

Våra kurser om programspråk, ramverk och verktyg är författade och framförda av programmerare med fullständigt fokus på andra programmerare.

Alla våra kurser är framtagna av oss själva. Kursmaterialet är alltid skrivet på engelska. På våra schemalagda kurser pratar vi normalt svenska, medan på våra företagsanpassade kurser så är det vanligt att våra kunder ber oss att prata engelska.

Hur vi väljer vilka kurser vi erbjuder

Valet av kursämnen och inriktning, bygger på våra egna erfarenheter av programutveckling med ett visst programspråk eller visst ramverk.

Under ett långt programmerande yrkesliv samlar man på sig en stor mängd insikter och erfarenheter. Det innebär att du på en kurs hos Ribomation, i regel lär dig en hel del annat matnyttigt också, som kommer till nytta i ditt eget arbete med att utveckla programsystem.

Val av kurser
Val av kurser

Den teknikstack vi använder

Att leva som vi lär, på engelska säger man eating our own dog food, är viktigt för oss. Vi monitorer ständigt ny teknik, nya lösningar, nya ramverk, nya programspråk. Dels för att det är faktiskt är riktigt kul, dels för att hela tiden ligga steget före våra kunder, det vill säga du som läser detta.

Denna webbplats är driftsatt hos Google Firebase Hosting. Vi är kolossalt förtjusta i Firebase som så kallad server-less application platform. Affärsdata ligger lagrat i Firestore JSON document-database. Bakgrundsfunktioner är implementerade som Node.js program och körs som Docker containrar via Google Cloud Run. Kursmaterial och andra filer lagras i Firebase Storage. Inloggning i våra appÖar hanteras av Firebase Authentication Service.

HTML sidorna du tittar på just nu genereras av Eleventy (11ty, version 3) static site generator, där rådata skrivs som Markdown filer och förbehandlas med Nunjucks templating scripts. Stylingen görs med ett Twitter Bootstrap tema med namnet Geeks (I just love this name).

Utöver denna webbplats, finns det andra såsom My-Ribomation, vilka också använder data och filer i Firebase. Dessa applikationer utgörs av single-page webbapplikationer (SPA) och är implementerade i Vue.js version 3 med composition API och använder Twitter Bootstrap "plain" som webbtema.

Hur vi undervisar

Vi har ett brett utbud av kurser och erbjuder dem i flera former. Det kan vara en schemalagd kurs där du anmäler dig till ett visst kursdatum, eller en företagsanpassad kurs där vi kommer till er.

Klassrumskurs

Våra trevliga klassrum finns central i Stockholm. Tag med din laptop så att du har din egen utvecklingsmiljö att ta med hem efter kursen.

Fjärrkurs

Anslut enkelt via Zoom och du är i vårt virtuella klassrum. Du behöver en dator med kamera och ett headset, eller mikrofon/högtalare.

Företagsanpassad Kurs

Vi kommer till er och håller kursen på svenska eller engelska. Välj om ni vill anpassa kursinnehållet, samt när i tiden ni önskar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi skriver om programmeringsteknik, programspråk, ramverk, anekdotiskt om IT historik, nya kurser vi lanserar, samt öden och äventyr med Jens och hans långa karriär med programmering på både stora och små företag, samt både inom och utom landets gränser.

@
learning

VD och grundare av Ribomation

Jag har programmerat sedan början på 1980-talet i en stor mängd olika programspråk och på olika plattformar. Denna erfarenhetsbank är den centrala komponenten i våra kurser. Något som gör att våra kunder återkommer år efter år för nya och fördjupade kunskaper.

avatar
Jens Riboe
Programmerare / Kursförfattare / Kurslärare