Kurser om
C & C++

Kurser om hur du bygger applikationer för med C++

Programspråket C++ tröttnar man aldrig på, eftersom det på en och samma gång både är utmanande och charmigt. Numera kommer det också en ny standard vart tredje år.

Den senaste standarden heter C++17 och kom 2017. Under 2023 kan vi se fram emot kompilatorer som realiserar nästa standard som heter C++20.

C för programmerare Beginner 5 dagar

Kurs om hur du programmerar i språket C

Trots att språket C skapades i början på 70-talet är det fortfarande det naturliga valet vid maskinnära programmering. Denna kurs lär dig allt du behöver veta för att komma igång och bli produktiv med programmering i C.

Aktuella Datum

Enhetstestning i C++ med Catch2 Intermediate 1 dag

Kurs om hur du skriver enhets test i C++ med Catch2

Catch2 är vår egna favorit vad gäller enhetstester för C++ program. Det går enkelt att skriva testfall i given/when/then stil.

Aktuella Datum

CMake Byggverktyg Intermediate 2 dagar

Kurs om hur du bygger C/C++ applikationer och bibliotek med CMake

CMake har seglat upp som det mest populära byggnations-verktyget för C/C++ applikationer och bibliotek. Skälet är att CMake egentligen är en generator för byggnations-verktyg såsom Make, Ninja, MSVSC++, Xcode med flera, vilket skapar flexibilitet avseende både verktyg och editorer.

Aktuella Datum

C++ för programmerare Beginner 5 dagar

Kurs om hur du snabbt kommer igång att programmera i Modern C++

Nya standarden C++11/14/17 har tagit världen med storm och C++ har återtagit rollen som ett modernt systemutvecklingsspråk. I denna kurs bygger vi effektivt upp dina nya kunskaper och färdigheter i Modern C++.

Aktuella Datum

Modern C++ 11/14/17/20 Intermediate 3 dagar

Kurs om lambda, move semantics, auto, smart pointers och många fler nyheter i C++, från version C++11 och framåt.

Med nya standarden C++ har C++ blivit en stark utmanare till hippa moderna språk. C++ har egenskaper som duck-typing, lambda uttryck och ett rikhaltigt standard-bibliotek, allt exekverat i en hastighet som alla andra språk inte ens kan drömma om.

Aktuella Datum

Enhetstestning i C++ med Google Test Intermediate 1 dag

Kurs om hur du skriver enhets test i C++ med Google Test

I denna kurs går vi rakt på sak och lär dig hur du använder Google Test för att skriva genomtänkta enhetstester. GTest är något av en industri standard i C++ världen.

Aktuella Datum

C++ för minnesbegränsade system Advanced 3 dagar

Kurs om hur du implementerar C++ applikationer med egen minneshantering

Denna kurs går på djupet om hur man på olika sätt optimerar och hanterar system som av olika skäl är minnesbegränsade. Det kan vara inbyggda system eller transaktionsintensiva system. Kort sagt, programmering av system där minneshanteringen kräver en alldeles speciell form av omsorg.

Aktuella Datum

Påbyggnadskurs i C++ Intermediate 3 dagar

Kurs om hur du fördjupar eller friskat upp dina kunskaper i Modern C++

I denna påbyggnadskurs i C++, fördjupar vi dina kunskaper i språket och dess bibliotek, med fokus på Modern C++. Kursen vänder sig till dig som nyligen börjat med C++ och vill gå vidare, eller till dig som arbetat i C++ men längre tillbaka i tiden och vill friska upp detaljerna.

Aktuella Datum

Systemprogrammering med Modern C++ Advanced 4 dagar

Kurs om hur du programmerar i Modern C++ med Linux API och lär dig kombinera låg-nivå med hög-nivå

Hur omvandlar man en signal till en exception? Hur skapar man en process och fyller den med ny programkod. Vilka olika sätt att kommunicera mellan processer finns det? Hur fixar man memory-mapped I/O? Dessa och en lång rad andra frågeställningar besvarar vi i denna mycket uppskattade kurs.

Aktuella Datum

C++ Templates Advanced 3 dagar

Kurs om C++ templates, allt du kan tänkas vilja veta om detta intressanta och för C++ helt vitala teknikområde.

Den här kursen lär dig allt du behöver veta för att inte längre tveka att skriva egna templates. Efter kursen kan du designa implementera egna templates till hjälp för dina kolleger och den organisation du jobbar för.

Aktuella Datum

Modern C++ Threads Advanced 4 dagar

Kurs om hur du programmerar flertrådade (multi-threaded) applikationer med Modern C++

Buggar i fler-trådade program anses ofta vara det besvärligaste man kan råka ut för som programmerare. Faktum är att det generella rådet är att inte stoppa in dem från början. Om man tycker det rådet är aningen orealistiskt, så är det näst bästa att programmera enligt ett antal väl beprövade programmerings-idiom som undviker problemen. I denna kurs, fokuserar vi på just den strategin.

Aktuella Datum