Kurs om

CMake för C/C++ byggnation

Kurs om hur du bygger C/C++ applikationer och bibliotek med CMake

CMake är ett av de mest populära byggnations-verktyget för C/C++ applikationer. Det är enkelt att hantera komplexa byggnationer med många bibliotek. Bibliotek som länkas till en applikation kan vara i många former, såsom archive ( .a), shared-object (.so) och header-only.

Förutom att vara en del av aktuellt projekt, så kan bibliotek länkas från redan installerade eller laddas ned automatiskt från en git repo eller webb-server.

Snabbfakta

Namn
CMake för C/C++ byggnation
Ämne
Build Tools
URI
build-tools/cmake
Längd
2 dagar
Nivå
Intermediate
Målgrupp
C/C++ utvecklare
Förkunskaper
Kunna skriva och kompilera C/C++ applikationer. Erfarenhet av C/C++ byggnation underlättar.

Programvara & Verktyg
Relaterade Kurser

Kursdatum

Här ser du vilka kursdatum som är tillgängliga. Klicka på en av datumknapparna för att anmäla dig till ett kurstillfälle. På kursen pratar läraren svenska, medan vårt kursmaterial alltid är författat på engelska.

Missa inte vår samfaktureringsrabatt! Är ni fler personer från samma företag/organisation som går på samma kurs, rabatteras tillkommande personer med 25% . Ni anmäler er till kursen en och en, men uppger samma företag, så ordnar vi resten. Samtliga deltagare från samma företag ingår på samma faktura, den första till fullt pris och resterande till rabatterat pris.

Kurs i Klassrum

Du sitter bekvämt i ett av våra klassrum, vilka finns centralt placerade i Stockholms innerstad.

I priset ingår tryckt kursmaterial (och som PDF), samt kaffe/te med smörgås på förmiddagen och kaffe/te med bulle på eftermiddagen.

Pris: 17 000 kr + moms

Kurs via Zoom

Du sitter bekvämt framför datorn och deltar i kursen via internet. Vi använder programvaran Zoom för alla våra fjärrkurser.

I priset ingår kursmaterial som PDF.

Pris: 11 000 kr + moms

Kurs hos Er

Om ni är tre eller fler personer från samma företag eller organisation, kan ni beställa en företagsanpassad kurs. Då håller vi kursen på ett datum som passar er. Antingen på plats i era lokaler eller som en fjärrkurs. Vi kan också hålla den muntliga framställningen på engelska. Klicka på knappen nedan för att be om en offert.

Detta får du lära dig

Här är ett sammandrag i punktform av vad du får lära dig på kursen. Eftersom kursmaterialet är författat på engelska, så återger vi sammandraget också på engelska.

Kursinnehåll

Eftersom kursmaterialet är författat på engelska, så återger vi innehållet också på engelska.

Background

Understanding Compilation and Linkage Steps

Brief about Makefiles

Installation of CMake

CMake Syntax

Building Executables

Configure Build Variants

Building Libraries

Linking External Libraries

Linking Remote Libraries

Configuring and Running Tests

Generating Sources

Running External Programs

-->