Java kurser

Java är det primära språket för utveckling av server-side applikationer. Med Java version 8 har språket tagit ett kvanthopp framåt i utvecklingen och sällar sig till andra språk som har stöd för lambda uttryck och pipeline kedjor.
Java 8 kurs
Längd
1 dagar
Nivå
intermediate
Mer information

Java version 8, har utökats med stöd för lambda uttryck, vilket medfört en stor omarbetning av alla container klasser som utökats med både stöde för lambda uttryck och möjlighet till pipeline-evaluering av container-data i form av filtrering och aggregering. Utöver lambdas finns det en hel del intressanta tillgägg i standardbiblioteket.

Denna kurs vänder sig till dig som idag arbetar med Java 7 (eller någon tidigare version) och önskar snabbt sätta sig in i alla nyheter i språket och standardbiblioteket.

Java Basics kurs
Längd
4 dagar
Nivå
beginner
Mer information

Java är det största applikationsutvecklingsspråket och har utvecklats på ett imponerande sätt under de två årtionden det har funnits. Denna kurs ger dig grunderna i språket och delar av det enorma standardbiblioteket, så att du snabbt kan komma igång efter kursen med t.ex. programutveckling på server-sidan.

Java Intermediate kurs
Längd
3 dagar
Nivå
intermediate
Mer information

Denna påbyggnadskurs tar vid där grundkursen slutade och lär dig att förstå JVM:en, använda reflections, skapa annoteringar, hantera serialisering både binärt och via text format och mycket annat.

Java for REST Web Services Apps kurs
Längd
2 dagar
Nivå
advanced
Mer information

Webbtjänster baserade på REST principen är det moderna sättet att hantera servertjänster. I denna kurs får du lära dig både att hantera klient-sidan såväl som att designa och implementera server-sidan.

Java Threads and Concurrent Programming kurs
Längd
2 dagar
Nivå
advanced
Mer information

I denna kurs får du lära dig allt du behöver veta (och lite till) om concurrency och trådprogrammering i Java. Du får lära dig om såväl det klassiska stödet för trådar i Java, som det nya API:et i Java 7. Du får lära dig om de klassiska concurrency problem och hur de motverkas i Java-kod. Förutom att lära dig om hur man implementera meddelandesändning, får du lära dig om futures, fork-join concurrency och mycket mera.

JUnit Tests kurs
Längd
1 dagar
Nivå
intermediate
Mer information

Enhetstestning (unit testing) är idag en förutsättning för att upprätthålla hög programkods-kvalitet. Du får lära dig om JUnit bibliotektet, hamcrest matchers, hur man använder mock-objects och mycket mera under denna fullmatade kursdag.

Denna kurs vänder sig till Java utvecklare som ska börja eller precis börjat i ett Java projekt som använder sig av enhetstestning och önskar snabbt bli produktiv.