Kurs om

Enhetstestning i C++ med Catch2

Kurs om hur du skriver enhets test i C++ med Catch2

Skriv inte en rad produktionskod utan att ha ett tillhörande enhets-test. I denna kurs går vi rakt på sak och lär dig hur du använder Catch2 för att skriva genomtänkta enhetstester.

Catch2 är vår egna favorit vad gäller enhetstester för C++ program. Skälet är flera; Det är header-only vilket innebär bara en fil att ladda ned. Det går enkelt att skriva testfall i given/when/then stil. Det går enkelt att nästla test funktioner, vilket på ett elegant sätt eliminerar behovet av test fixture klasser, vilket finns i många andra test ramverk.

Snabbfakta

Namn
Enhetstestning i C++ med Catch2
Ämne
C++ och C
URI
cxx/cxx-catch2
Längd
1 dagar
Nivå
Intermediate
Målgrupp
Rutinerade C++ programmerare
Förkunskaper
Kunna programmera i C++
Programvara & Verktyg
  • GNU C++ Compiler, version 10 or later
  • JetBrains CLion
  • Ubuntu Linux

Kursdatum

Här ser du vilka kursdatum som är tillgängliga. Klicka på en av datumknapparna för att anmäla dig till ett kurstillfälle. På kursen pratar läraren svenska, medan vårt kursmaterial alltid är författat på engelska.

Missa inte vår samfaktureringsrabatt! Är ni fler personer från samma företag/organisation som går på samma kurs, rabatteras tillkommande personer med 25% . Ni anmäler er till kursen en och en, men uppger samma företag, så ordnar vi resten. Samtliga deltagare från samma företag ingår på samma faktura, den första till fullt pris och resterande till rabatterat pris.

Kurs i Klassrum

Du sitter bekvämt i ett av våra klassrum, vilka finns centralt placerade i Stockholms innerstad.

I priset ingår tryckt kursmaterial (och som PDF), samt kaffe/te med smörgås på förmiddagen och kaffe/te med bulle på eftermiddagen.

Pris: 13 000 kr + moms

Kurs via Zoom

Du sitter bekvämt framför datorn och deltar i kursen via internet. Vi använder programvaran Zoom för alla våra fjärrkurser.

I priset ingår kursmaterial som PDF.

Pris: 5 500 kr + moms

Kurs hos Er

Om ni är tre eller fler personer från samma företag eller organisation, kan ni beställa en företagsanpassad kurs. Då håller vi kursen på ett datum som passar er. Antingen på plats i era lokaler eller som en fjärrkurs. Vi kan också hålla den muntliga framställningen på engelska. Klicka på knappen nedan för att be om en offert.

Detta får du lära dig

Här är ett sammandrag i punktform av vad du får lära dig på kursen. Eftersom kursmaterialet är författat på engelska, så återger vi sammandraget också på engelska.

  • Install and configure Catch2
  • Write effective device tests
  • Handle test data in nested test cases
  • Be able to formulate test conditions and output comparators
  • Write parameterized tests

Kursinnehåll

Eftersom kursmaterialet är författat på engelska, så återger vi innehållet också på engelska.

Unit Testing and TDD

Installation of Catch2

Writing a Test Function

Assertions

Matchers

Test Fixtures

Scenarios and BDD-Style Test Cases

Parameterized Tests

Micro Benchmarks

Configuration

-->