Kurser och utbildningar för verksamma programmerare

Kurser i Erlang, Perl och BASH shell-scripts

Här samlar vi kurser i diverse programmeringsspråk, vilka inte har sin egen huvudrubrik.
Erlang kurs
Längd
3 dagar
Nivå
Beginner
Mer information

Erlang betraktas ibland som ett helt nytt språk, men faktum är att det skapades i början på 90-talet av Ericsson, som ett språk för storskaliga och feltoleranta telecom system. Tråkigt nog, var man på den tiden långt före sin samtid. Emellertid, har detta ändrats i grunden.

Idag är Erlang bland det hetaste man kan ägna sig åt i Internet tidsåldern. Skälet är enkelt – inget annat programspråk uppvisar de möjligheter till att både skala upp och distribuera ut som Erlang har. Det är därför ingen tillfällighet att stora välkända Internet aktörer idag har affärskritiska system implementerade i Erlang.

Denna grundkurs i Erlang ger dig alla insikter och kunskaper du behöver för att gå vidare på egen hand med Erlang programmering. Trots att språket syntaktiskt skiljer sig markant från konventionella programspråk är det enkelt att komma igång.

Perl kurs
Längd
3 dagar
Nivå
Beginner
Mer information

Perl är ett kolossalt mångsidigt språk och används för allt från snabba one-liners, effektiva system-skript till fullskaliga applikationer. Ett Perl skript exekverar imponerande snabbt och hanterar stora text massor utan problem.

I denna fullmatade kurs lär vi dig allt du behöver veta för att komma igång med egen programutveckling i Perl. Vi visar och diskuterar också ett urval av Perl program vi själva har skapat under alla våra otaliga konsultuppdrag.

BASH Shell Scripts Programming kurs
Längd
1 dagar
Nivå
Intermediate
Mer information

I denna praktiskt orienterade kurs får du lära dig allt om att skriva shell-scripts för att utföra rutin-sysslor och automatiskt konfigurera servrar.