Java kurser

Java är det primära språket för utveckling av server-side applikationer. Med Java version 8 har språket tagit ett kvanthopp framåt i utvecklingen och sällar sig till andra språk som har stöd för lambda uttryck och pipeline kedjor.
Java 8 kurs
Längd
2 dagar
Nivå
Intermediate
Mer information

Java version 8, inför tre begrepp som i grunden förändrar ditt sätt att designa programkoden inuti metoderna/funktionerna av en klass. Dessa tre är: Lambda Expressions, Data Streams samt Asynchronous Computation.

Under två intensiva kursdagar lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med dessa tre begrepp och kunna använda dem i dina egna Java applikationer.

Denna kurs vänder sig till dig som idag arbetar med en tidigare version av Java och önskar snabbt sätta sig in i alla nyheter i språket och standardbiblioteket.

Java Basics kurs
Längd
4 dagar
Nivå
Beginner
Mer information

Java är det största applikationsutvecklingsspråket och har utvecklats på ett imponerande sätt under de två årtionden det har funnits. Denna kurs ger dig grunderna i språket och delar av det enorma standardbiblioteket, så att du snabbt kan komma igång efter kursen med t.ex. programutveckling på server-sidan.

Java Intermediate kurs
Längd
3 dagar
Nivå
Intermediate
Mer information

Denna påbyggnadskurs tar vid där grundkursen slutade och lär dig att förstå JVM:en, använda reflections, skapa annoteringar, hantera serialisering både binärt och via text format och mycket annat.

Java for REST Web Services Apps kurs
Längd
2 dagar
Nivå
Advanced
Mer information

Webbtjänster baserade på REST principen är det moderna sättet att hantera servertjänster. I denna kurs får du lära dig både att hantera klient-sidan såväl som att designa och implementera server-sidan.

Java Threads and Concurrent Programming kurs
Längd
2 dagar
Nivå
Advanced
Mer information

I denna kurs får du lära dig allt du behöver veta (och lite till) om concurrency och trådprogrammering i Java. Du får lära dig om såväl det klassiska stödet för trådar i Java, som det nya API:et i Java 7. Du får lära dig om de klassiska concurrency problem och hur de motverkas i Java-kod. Förutom att lära dig om hur man implementera meddelandesändning, får du lära dig om futures, fork-join concurrency och mycket mera.

JUnit Tests kurs
Längd
1 dagar
Nivå
Intermediate
Mer information

Enhetstestning (unit testing) är idag en förutsättning för att upprätthålla hög programkods-kvalitet. Du får lära dig om JUnit bibliotektet, hamcrest matchers, hur man använder mock-objects och mycket mera under denna fullmatade kursdag.

Denna kurs vänder sig till Java utvecklare som ska börja eller precis börjat i ett Java projekt som använder sig av enhetstestning och önskar snabbt bli produktiv.