1. Home
  2. Home

Lärarledda
online-kurser
för programmerare

En lärarledd online-kurs innebär att du ansluter över internet och träffar vår lärare och andra deltagare via din dator. Du kan när som helst prata och ställa frågor till läraren, precis som om ni satt i samma rum.

Online course in action Vad är då skillnaden mot andra former av online utbildning? Jo, precis som i ett vanligt klassrum så deltar du i undervisningen i real-tid och kan ställa frågor, interagera med övriga deltagare, samt få hjälp av läraren. Enda skillnaden, mot att vara i ett och samma klassrum är att alla deltagare inklusive läraren själv deltar på distans, via sin dator. Det är med andra ord en stor skillnad mot så kallad buteljerad online undervisning, där en video inspelning kan ha gjorts för flera år sedan och inte uppdaterats sedan dess. Hos Ribomation, deltar du alltid live och får dig till del aktuella kunskaper. Vi uppdaterar alltid en kurs innan den startar för att säkerställa att innehållet är up-to-date och relevant.

Läs mer om hur våra online-kurser fungerar

Våra Tre Kursformer

Online

Du deltar via internet. Du kan anmäla dig till ett viss kursdatum, eller kontakta oss för ett datum som passar bättre.

Företagsinternt

Vi kommer till er och håller kursen i era lokaler. Alternativt, att vi genomför den online. Du kontaktar oss om dina önskemål och vi kommer överens om upplägg och datum.

Klassrum

Du anmäler dig till ett visst kursdatum och kommer till oss där du deltar i kursen i våra lokaler, vilka ligger centralt i Stockholm.

Jens Riboe, CEO Ribomation
Jens Riboe, VD

Jag har programmerat sedan början på 1980-talet i en stor mängd olika programspråk och på olika plattformar. Denna erfarenhetsbank är den centrala komponenten i våra kurser. Något som gör att våra kunder återkommer år efter år för nya och fördjupade kunskaper.

Aktuella Kurser

Här exponerar vi några av våra kurser och deras aktulla kursdatum.

C++ för minnesbegränsade system
4 dagar

Den kursen går på djupet om hur man på olika sätt optimerar och hanterar system som av olika skäl är minnesbegränsade. Det kan vara inbyggda system eller transaktionsintensiva system. Kort sagt, programmering av system där minneshanteringen kräver en alldeles speciell form av omsorg.

Du får lära dig om hur man designar system som inte använder sig av system heapen. Hur man bygger fler-trådade system med effektiv minneshantering. Hur man bygger system av processer med delat minne. Hur man fångar…

Närliggande kursdatum
  • 28 juni 2020 Online
  • 12 juli 2020 Online
Läs mer om kursen här

Google Firebase
2 dagar

När man första gången stiftar bekantskap med Firebase real-time database, tror man att det är för bra för att vara sant.

Om du har erfarenhet av att bygga back-end system där data ska synkroniseras i realtid mellan många aktiva deltagare på olika klienter såsom modern webbapp, mobile hybrid-app, Android/iPhone mobile-app, så vet du hur komplicerat detta är och hur mycket tekniskt arbete som krävs. Jämför detta då med Firebase real-time DB, där du är igång och synkar klienter på en förmiddag!

D…

Närliggande kursdatum
  • 5 juli 2020 Online
Läs mer om kursen här

Java REST Web Services
3 dagar

Webbtjänster baserade på REST principen är det moderna sättet att hantera servertjänster. I denna kurs får du lära dig både att hantera klient-sidan såväl som att designa och implementera server-sidan….

Närliggande kursdatum
  • 7 juli 2020 Online
Läs mer om kursen här

C++ Threads
3 dagar

Buggar i fler-trådade program anses ofta vara det besvärligaste man kan råka ut för som programmerare. Faktum är att det generella rådet är att inte stoppa in dem från början.

Om man tycker det rådet är aningen orealistiskt, så är det näst bästa att programmera enligt ett antal väl beprövade programmerings-idiom som undviker problemen. I denna kurs, fokuserar vi på just den strategin….

Närliggande kursdatum
  • 7 juli 2020 Online
Läs mer om kursen här