Erlang kurser

Programspråket Erlang utvecklades av Ericsson i början på 90-talet. Det tog ett tag för verkligheten att hinna i kapp, men nu mera är Erlang bland det coolaste man kan ägna sig åt.
Erlang Basics kurs
Längd
3 dagar
Nivå
beginner
Mer information

Erlang betraktas ibland som ett helt nytt språk, men faktum är att det skapades i början på 90-talet av Ericsson, som ett språk för storskaliga och feltoleranta telecom system. Tråkigt nog, var man på den tiden långt före sin samtid. Emellertid, har detta ändrats i grunden.

Idag är Erlang bland det hetaste man kan ägna sig åt i Internet tidsåldern. Skälet är enkelt – inget annat programspråk uppvisar de möjligheter till att både skala upp och distribuera ut som Erlang har. Det är därför ingen tillfällighet att stora välkända Internet aktörer idag har affärskritiska system implementerade i Erlang.

Denna grundkurs i Erlang ger dig alla insikter och kunskaper du behöver för att gå vidare på egen hand med Erlang programmering. Trots att språket syntaktiskt skiljer sig markant från konventionella programspråk är det enkelt att komma igång.

Erlang Intermediate kurs
Längd
3 dagar
Nivå
intermediate
Mer information

I denna kurs fördjupar vi dina kunskaper i Erlang-programmering. Du får lära dig om hur Erlang system kan kommunicera med omgivningen och hur man skrivet OTP applikationer.