Kurser i GulpJS, Gradle, Make, Maven, Ant

Kurser om verktyg för applikationsbyggnation

Att kunna bygga applikationer på ett reproducerbart sätt med såväl kompilering, artifaktbyggnation och testning är viktiga beståndsdelar av ett modernt byggverktyg. Här har vi samlat kurser om de flesta industriellt förekommande byggnationsverktygen.
CMake (2 Dagar)
CMake har seglat upp som det mest populära byggnations-verktyget för C/C++ applikationer och bibliotek. Skälet är att CMake egentligen är en generator för byggnations-verktyg såsom Make, Ninja, MSVSC++, Xcode med flera, vilket skapar flexibilitet avseende både verktyg och editorer.

Den här kursen fokuserar på att du snabbt ska komma igång med att skapa och arbeta i CMake baserade C/C++ projekt.
Längd2 Dagar
NivåBeginner
MålgruppC/C++ utvecklare verksamma i en *NIX miljö
Förkunskaper Erfarenhet av att bygga C/C++ applikationer via kommando-raden
Mer Information
Gradle (2 Dagar)

Gradle reprenterar tredje generationens byggverktyg. Till skillnad från föregångarna, så använder Gradle ett programmeringsspråk (Groovy) för skriptdefinition, vilket innebär att det är enkelt att formulera programmatiska byggregler.

I denna kurs, går vi snabbt och effektiv igenom det du behöver veta för att börja jobba med Gradle direkt efter kursen.

Längd 2 Dagar
NivåBeginner
MålgruppJava programmerare
FörkunskaperRutinerad i Java programmering
Mer Information
GulpJS (2 Dagar)

GulpJS har på kort tid seglat upp och blivit the mest använda och uppskattade byggverktyget för utveckling av själva klientdelen av webbapplikationer. Ett av skälen är stream pipes, som innebär att build tasks enkelt fogas samman av små byggsteg.

Denna kurs är uppbyggd kring många små praktiska uppgifter, vilka tillsammans ger dig en bra grund för ditt fortsatta arbete som client-side web developer.

Längd 2 Dagar
NivåBeginner
MålgruppWebbapplikationsutvecklare
Förkunskaper Erfarenhet av programmering av webbapplikationer i HTML/CSS/JS
Mer Information
Make (1 Dagar)
Programmet Make i *NIX världen har funnits under lång tid och utgör fundamentet för automatisk byggnation av kolossalt många C/C++ applikationer. I denna kickstart-kurs fokuserar vi på GNU Make i Linux miljö och riktar in oss på ge dig den kunskap du behöver för att direkt efter kursen skapa effektiva och underhålls-vänliga bygg-script med hjälp av make.
Längd1 Dagar
NivåBeginner
MålgruppC/C++ developers working in a *NIX environment
Förkunskaper Experience of building C/C++ applications using a command-line compiler
Mer Information
Maven (1 Dagar)

Maven har i grunden revolutionerat Java världen, med dess införande av standardisering av projekt via konfigurering-via-konventioner, automagisk beroendehantering, generering av en komplett webbplats för teknisk projekt dokumentation med mera.

Denna kurs vänder sig till dig som ska börja i ett Java projekt där man använder Maven som projekt-byggnads-ramverk och snabbt vill komma igång och vara produktiv.

Längd 1 Dagar
NivåBeginner
MålgruppJava programmerare
FörkunskaperRutinerad i Java programmering
Mer Information